Zeeheldenkwartier

Zeeheldenkwartier

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een compacte, monumentale en bruisende stadswijk die erg geliefd is bij young professionals. De wijk heeft een sterk eigen karakter en ademt creativiteit en dynamiek te vergelijken met de wijk SoHo in New York. Dit komt voor een belangrijk deel door de relatief grote groep jonge ondernemers en bewoners in de wijk die zeer actief zijn.

In de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat en Piet Heinstraat zijn de meeste voorzieningen gelegen. Hier vind je gezellige cafés en authentieke quirky winkeltjes. De ondernemers en bewoners in de wijk organiseren veel markten en evenementen zoals de Zeeheldenmarkt en het Zeeheldenfestival en de wijk heeft zelfs een eigen theater het Zeehelden Theater.

Verborgen in de wijk vind je de Zeeheldentuin, een echte groene oase voor als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Verder ben je zo in Park Sorghvliet, de Scheveningse Bosjes of je kan picknicken of yoga doen in de nabije Paleistuin.

Bouwstijl: Jugendstill

Het grootste deel van de woningen is van vóór 1916. De wijk heeft een gemengd karakter met betaalbare en dure woningen, grote herenhuizen, sfeervolle kleinere beneden- en bovenwoningen en zelfs nog enkele hofjes. De wijk heeft noch prachtige Jugendstil elementen zichtbaar in de architectuur.

woningaanbod Den Haag
afspraak Jongbloed Makelaars
haagse_buurten

Tips in de buurt

Lekkerste koffie in het Zeeheldenkwartier:

Scholen in het Zeeheldenkwartier