Vruchtenbuurt

Vruchtenbuurt

Vruchtenbuurt

Een plezierige stadswijk met een jaren ’30 bouwstijl is de vruchtenbuurt. Je vindt er veel ruime portiekflats, maar ook eengezinswoningen. De wijk bestaat uit rustige stadsstraten, kleine pleinen en mooie woonhofjes. In de vruchtenbuurt zie je veel  voortuinen en bomen die zorgen voor een groene wijk.

In het hart van de Vruchtenbuurt, de Appelstraat en Vlierboomstraat, bevinden zich de winkels. Je kunt hier terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor kleding en een hapje of een lekkere koffie. Boven veel winkels bevinden zich woningen, dus ook in de avonds is het levendig.

Groene voortuintjes en bomen in de straat zorgen voor een groene wijk. Heb je groene vingers, maar zelf geen tuin? Aan de Kornoeljestraat kun je voor één seizoen een leuke buurttuin huren.

Tijd voor een workout? Er zijn aardig wat sportverenigingen in de omgeving, en aan de Thorbeckelaan ligt zwembad de Waterthor.

Bouwstijl: Berlage

De Vruchtenbuurt is tussen omstreeks 1928-1940 aangelegd in een voormalig tuinbouwgebied en gebouwd als woonwijk voor de middenstand. Er kwamen vooral
ambtenarenfamilies wonen. De bouwstijl van de buurt is volgens de door de bekende architect Berlage beïnvloede stedenbouwkundige opvattingen uit die tijd.

woningaanbod Den Haag
afspraak Jongbloed Makelaars
haagse_buurten

Tips in de buurt

Lekkerste koffie in de Vruchtenbuurt:

Scholen in Benoordenhout