Duinoord

Duinoord

Duinoord

Kenmerkend voor Duinoord is de chique uitstraling door de monumentale, gebogen straten en imponerende herenhuizen van rond 1900 die zijn voorzien van sierlijke elementen zoals erkers, daklijsten, glas-in-loodramen, balkons en dakkapellen. Mooie voorbeelden hiervan vind je op het ruime Sweelinckplein. Je vindt in de wijk veel ruime beneden- en bovenwoningen.

In de Reinkenstraat vind je een aantrekkelijk winkelgebied met veel (vers)speciaalzaken en gezellige restaurants, maar op steenworp afstand in het Statenkwartier tref je ook de populaire winkelstraat de Frederik Hendriklaan ook wel bekend als ‘de Fred’ , niet te vergissen met de frederikstraat.

Rondom het Sweelinckplein en aan de randen van de wijk vind je groene plantsoenen met grote monumentale bomen. Duinoord grenst aan de groene wijk Zorgvliet met park Sorghvliet. Van daaruit steek je zo door naar de Scheveningse Bosjes of het Westbroekpark of naar strand, zee en de duinen.

Bouwstijl: Nieuwe Haagse School

Elementen uit de architectuur van De Stijl, Frank Lloyd Wright en H.P. Berlage kwamen in de Nieuwe Haagse School bij elkaar. De strakke lijnen en geometrische volumes van deze stroming vormden, meer dan de Amsterdamse School, de aanzet van de moderne architectuur.

Een grote reeks iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden van hoge kwaliteit in deze stijl zijn karakteristiek voor Den Haag. De innovatieve woonhotels en de manier waarop de gemeente zorgde voor een harmonieus samenhangend stadsbeeld, zijn een inspiratiebron voor de huidige ontwikkeling van Den Haag.

De architectuurstijl uit het interbellum van de 20e eeuw is te vinden in wijken als Benoordenhout, Marlot, Laak, Rustenburg-Oostbroek, Oud-Leyenburg, Bomenbuurt, Vruchtenbuurt, Bloemenbuurt. Bezuidenhout-oost, Moerwijk-Noord en meer incidenteel in het centrum en Scheveningen.

woningaanbod Den Haag
afspraak Jongbloed Makelaars
haagse_buurten

Tips in de buurt

Lekkerste koffie in Duinoord:

Scholen in Duinoord