Bomen- & Bloemenbuurt

Bomen- & Bloemenbuurt

Bomen- & Bloemenbuurt

Levendige, vooroorlogse woonwijken met een mix van woningen in verschillende bouwstijlen die rond 1900 is opgezet . Je vindt er veel flats en portiekwoningen (vooral in de Bomenbuurt), maar ook een behoorlijk aantal eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen (met name in de Bloemenbuurt). Karakteristiek voor de wijk zijn de veertien pleinen.

De Fahrenheitstraat, Thomsonlaan en het Thomsonplein zijn dé plekken om lekker te winkelen en voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt hier de fijnste kazen, de heerlijkste broden en verse vis.

De Bloemenbuurt heeft veel groen. Langs de Segbroeklaan ligt een brede groenstrook met de Haagse Beek en wandelpaden. En voor een wandeling door de duinen ben je niet lang onderweg.

Bouwstijlen: De Stijl, Nieuwe Haagse School en het expressionisme

In 1901 had de gemeente het Plan Berlage vastgesteld, waardoor er nadien met meer fantasie wijken werden aangelegd. Het oudste deel van deze buurt is tussen 1911 en 1918 gebouwd tussen de Beeklaan en de Azaleastraat, geheel volgens het uitbreidingsplan van architect H.P. Berlage. Daarna volgde het deel waar onder meer het Papaverhof toe behoort. In de jaren twintig raakte de wijk voltooid, met een aantal woonstraten, enkele scholen en een sportterrein. De bouwstijlen zijn gevarieerd, met architectuur volgens de De Stijl, Nieuwe Haagse School, het expressionisme en mengvormen daarvan.

woningaanbod Den Haag
afspraak Jongbloed Makelaars
haagse_buurten

Tips in de buurt

Lekkerste koffie in Bomen- en Bloemenbuurt:

Scholen in Bomen- & Bloemenbuurt