Benoordenhout

Benoordenhout

Benoordenhout

Benoordenhout is een rustige groene woonwijk, geliefd onder Hagenaren en steeds meer expats vanwege de ligging van het hoofdkantoor van Shell en het International Crime Court (ICC). De ligging ten opzichte van het centrum, de uitvalswegen en het strand is zeer gunstig. Op de fiets is alles binnen een tiental minuten bereikbaar en er is ruim parkeergelegenheid voor de deur.

Door de wijk lopen groene lanen en straten en brede singels met in het midden groenstroken met hierlangs grote eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Daarnaast brengt Benoordenhout veel gezelligheid met het winkelgebied en haar restaurants rondom het Hoytemaplein en er is een groot recreatiegebied door de landgoederen en grote natuurgebieden zoals Oostduin, Arendsdorp, het Haagse Bos, Clingendael en Oosterbeek. In deze natuurgebieden wordt veelal gewandeld, gesport, maar ook honden en kinderen worden hier uitgelaten. Bijna alle sportclubs van Den Haag (o.a. voetbal, tennis, hockey, cricket, golf) liggen in of rondom Benoordenhout.

Bouwstijl: Nieuwe Haagse School

Elementen uit de architectuur van De Stijl, Frank Lloyd Wright en H.P. Berlage kwamen in de Nieuwe Haagse School bij elkaar. De strakke lijnen en geometrische volumes van deze stroming vormden, meer dan de Amsterdamse School, de aanzet van de moderne architectuur.

Een grote reeks iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden van hoge kwaliteit in deze stijl zijn karakteristiek voor Den Haag. De innovatieve woonhotels en de manier waarop de gemeente zorgde voor een harmonieus samenhangend stadsbeeld, zijn een inspiratiebron voor de huidige ontwikkeling van Den Haag.

De architectuurstijl uit het interbellum van de 20e eeuw is te vinden in wijken als Benoordenhout, Marlot, Laak, Rustenburg-Oostbroek, Oud-Leyenburg, Bomenbuurt, Vruchtenbuurt, Bloemenbuurt. Bezuidenhout-oost, Moerwijk-Noord en meer incidenteel in het centrum en Scheveningen.

woningaanbod Den Haag
afspraak Jongbloed Makelaars
haagse_buurten

Tips in de buurt

Lekkerste koffie in Benoordenhout:

Scholen in Benoordenhout