Belgisch Park

Belgisch Park

Belgisch Park

Omgeven door natuur! Met tevens het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes om de hoek en met de Oostduinen aan het eind van de boulevard. Hier kun je heerlijk wandelen, sporten, bootje varen of in de zomer genieten van een culinair festival zoals de Parade of TREK midden in het Westbroekpark.

Het Belgisch Park is ruim en licht opgezet en behoort tot een van de duurste wijken van Den Haag. Het is een wijk met meerdere gezichten. De altijd levendige boulevard met kilometers lang strand en diverse restaurants langs de boulevard. Hier staan vooral moderne flats. Een veel rustiger, dichtbebouwde woonwijk met intieme straten en verschillende soorten huizen ligt achter de Gevers Deynootweg tot aan de duinen. Vanaf de Stevinstraat, een mooie winkelstraat met de nodige restaurants en een wekelijkse markt, staan statige herenhuizen en enkele vrijstaande woningen in een fraaie parkachtige omgeving waarbij de huizen vaak zowel een voor- als een achtertuin hebben.

Bouwstijl: van Neo-stijlen tot Jugendstil

Het Belgisch Park is een wijk in de Haagse stadsdeel Scheveningen uit het begin van de 20e eeuw. Doordat de wijk voor en na de Eerste Wereldoorlog is gebouwd, lopen de stijlen van de huizen nogal uiteen van Neo-stijlen tot Jugendstil.

Hoewel het Belgisch Plein niet in het midden ligt, is het toch het punt waar de rest van de wijk in twintig jaar omheen gegroeid is: een plantsoen omringd door prachtige huizen. De Badhuisweg, aangelegd in 1828 en genoemd naar het oorspronkelijke neoclassicistische Badhuis (op de plaats van het huidige Kurhaus), begrenst de wijk aan de zuidwestzijde en vormt een fraaie zichtas op het Kurhaus.

woningaanbod Den Haag
afspraak Jongbloed Makelaars
haagse_buurten

Tips in de buurt

Lekkerste koffie in Belgisch Park:

Scholen in Belgisch Park