Buurten

Haagse buurten

Den Haag is veelzijdig en heeft voor ieder wat wils: van uitwaaien in de duinen en groene rustige woonwijken tot hippe levendige buurten met barretjes, winkels en restaurants. We hebben een aantal buurten in Den Haag uitgelicht met een sfeerimpressie, de unieke eigenschappen en bouwstijlen van de wijk, en een aantal handige tips, zoals de lekkerste koffieplekjes, de leukste speelplekken en welke scholen er in de buurt liggen.

Speelplekken

Buiten spelen in een stad als Den Haag is niet vanzelfsprekend. De ruimte is beperkt en moet met veel andere gebruikers worden gedeeld. Juist daarom zijn ruime, veilige en uitdagende speelplekken belangrijk. Want goede speelvoorzieningen dagen kinderen uit en prikkelen hun fantasie.

De gemeente heeft ruim 500 speelplekken in de stad waar kinderen veilig en met plezier buiten kunnen spelen. Er zijn speeltuinen met schommels en speelhuisjes voor de allerjongsten tot trapveldjes, basketbalvelden en urban buitensportplekken voor jongeren. Urban buitensporten zijn plekken waar sporten beoefend worden als skateboarden, freerunning en calisthenics.

Onze favoriete speeltuinen:

Bron: Kidsproof.nl

Speeltuin ‘t speelduin

De naam zegt het al, dit is een speeltuin in de duinen! Een toffe natuurspeeltuin met keien, boomstammen en toestellen waar kinderen zich heerlijk mee kunnen vermaken. Klimmen, klauteren, glijden en vooral spelen met heel veel zand. Welk kind wil dat nu niet?

Bosjes van Pex

We waren al meerdere keren getipt over deze speeltuin in de bosjes van PEX en dat maakt nieuwsgierig natuurlijk. En wat een leuke speeltuin is dit midden in het bos.  Hartstikke leuke speeltoestellen, bankjes, boomstammen en picknicktafels om te zitten. Prima vertoeven hier, terwijl de kinderen lekker spelen.

Monkeybos

Over bos gesproken… het Monkeybos mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken! In dit gave speelbos in Meyendel kunnen je apen helemaal los. Hutten bouwen, slingeren, kabelbaan, in bomen klimmen en lekker ravotten in de natuur. Fijne plek, maar wel een stukje lopen!

Westbroekpark

Nóg zo’n leuke speeltuin: in het prachtige Westbroekpark! De speeltuin heeft o.a. een klimkasteel, schommels en een kabelbaan. Ook ligt er een grote speelweide naast. Neem dus gerust je bal mee! Maar wat nog veel fijner is is dat Greens; een heerlijk tentje, naast de speeltuin zit zodat de mamma’s en pappies op een terrasje kunnen zitten met een warm of koud drankje en een lekker hapje.

Ligging in het Belgisch Park.

Speelbos Robin Hood, Haagse Bos

Een avontuurlijke speeluin midden in het Haagse Bos. De speeltuin is net helemaal vernieuwd! En al missen we de houten speelelementen wel een beetje, de speeltoestellen die ervoor teruggekomen zijn zijn perfect om je uren te vermaken!

Vergeet de Haagse Bos App niet te downloaden en ontdek de geheimen van het mooiste stadsbos van Nederland!

Ligging tussen Benoorden- en Bezuidenhout.

Bosjes van Poot Apenbos

Ook hier kunnen je apen goed terecht! Deze speeltuin vind je tegenover scoutinggroep ‘Be Pals Prinses Juliana’ en is ontworpen door de kinderen van de school en scouting zelf. Het resultaat mag er zijn met een kabelbaan, schommels en veel klim- en klautermogelijkheden. Wij houden van de uitstraling van de houten toestellen hier!

Tussen Duindorp, Vogelwijk en Geuzenkwartier in.

Indianentoy Molenweide

De natuurspeeltuin Molenweide in Loosduinen heeft een kraal, een jungleparkoers, een voetbalveld en een zeskantige schommel met heel veel groen, wilgentunnels en wilgentipi’s. Kortom, genoeg om je heel lang te kunnen vermaken voor zowel klein als groot!

Ligging naast de molen te Loosduinen

Met je uk naar PLUK!

Pluk! is een biologische zorgboerderij,- en tuinderij, met een lunchroom, konijnen, een paard, geiten, schapen, varkens, kippen, kalkoenen en poezen, en mooie tuinen! Voor de allerkleinsten is er bij PLUK Den Haag een hele schattige speeltuin waar ze lekker met zand en water kunnen spelen. Bij Pluk! worden cliënten van Parnassia begeleid, die op de boerderij werken en het onderhoud doen.

De Cantaloup

Verscholen binnen de wijk Willemspark, achter de cantaloupenburgstraat is een heerlijke speelplek. Onze favoriet omdat kinderen hier praktisch niet kunnen weglopen, vanwege de ligging en de ene ingang, maar ook omdat er een w.c. aanwezig is. Zeker met de kleintjes die net zindelijk proberen te worden een verademing dat je niet tussen de bosjes moet verschuilen om dan net op dat moment er achter te komen dat je geen tissue bij je hebt. Een fijne plek voor buurtbewoners waar je ook veel expats zal aantreffen.

haagse buurten

Buurten in Den Haag

1) Kijkduin
2) Madestein en Uithofpolder
3) Bohemen en Meer en Bos
4) Waldeck
5) Loosduinen
6) Zichtenburg
7) Bouwlust
8) Vrederust
9) Morgenstond
10) Wateringse Veld
11) Leyenburg
12) Vruchtenbuurt
13) Bloemen- en Bomenbuurt
14) Vogelwijk
15) Duindorp
16) Valkenboskwartier
17) Rustenburg
18) Zuiderpark
19) Moerwijk
20) Spoorwijk
21) Groente- en Vruchtenbuurt
22) Transvaalbuurt

23) Regentessekwartier
24) Duinoord
25) Statenkwartier
26) Scheveningen
27) Zorgvliet
28) Scheveningse Bosjes
29) Archipelbuurt
30) Zeeheldenkwartier
31) Centrum
32) Schilderswijk
33) Laakkwartier
34) Binckhorst
35) Stationsbuurt
36) Bezuidenhout
37) Haagse bos
38) Willemspark
39) Benoordenhout
40) Westbroekpark
41) Belgisch park
42) Oostduinen
43) Marlot
44) Mariahoeve